středa 27. srpna 2008

Time Machine


Konečně sem dneska vyprázdnil domácí 1TB externí disk a rozdělil ho na 3 stejné partition. Jedna na zálohování mého notebooku(HFS+), druhá na zálohování tátova notebooku(NTFS) a třetí jako úložiště fotek(taky NTFS). Původně sem chtěl zálohovat přes síť, ale to by vylučovalo, stejně jako externí disk co není naformátován na HFS+, použití standardního leopardího zálohovacího programu Time Machine. Proč zrovna Time Machine? Důvodů je hned několik. Prvním je že až na první zálohu se zaznamenávají nezměněné věci pomocí symlinků, takže můžete mít  desítky kompletních záloh, které se dají procházet buď libovolným file managerem a nebo velmi vydařeným "galaktickým" prográmkem, pomocí kterého "proplouváte" mezi jednotlivými stavy složky. Myslím že víc napoví přiložený obrázek.
 Data jsou zálohována každou hodinu, tedy pokud je zrovna připojený disk, že. Zachovává se  posledních 24 hodinových záloh, měsíc denních záloh a týdenní dokud nedojde disk(Následně by mělo dojít k přepisování těch nejstarších záloh) .
Je škoda že se dá po síti zálohovat jenom na jiné Apply nebo na Time Capsule, ale snad přijdu na to jak to občůrat a napíšu nějáký návod.

2 komentáře:

KaRLiK_CZ řekl(a)...

Ten Galakticky obrazek nejde zvetsit :( Mozna jsem toho vina vypil moc, ale nerekl bych. Mel jsem jen pul flasky :) A klikat na obrazek jeste rozhodne dokazi :D

Vykook řekl(a)...

Dik za info, pokusim se to dat dohromady ;-)




vykook[@]gmail[.]com